Apollo 8 DS 1 Bekertoernooi 19-9-09

Toegevoegd op 10 november 2009 om 00:00 door Lieke Ter Mors
Whatsapp Facebook Twitter


Afgelopen zaterdag stond voor ons het eerste bekertoernooi op het programma. Na een geslaagd trainingskamp in Uelsen, en een goede voorbereiding begonnen we aan dit toernooi. De teams die als eerste twee eindigden zouden door gaan naar het volgende bekertoernooi. De eerste wedstrijd moesten we tegen Dynamo Tubbergen D1, een eerste divisie ploeg. We begonnen erg zwak aan de eerste set en het was vooral Dynamo die de punten scoorde. Deze set verloren we met 15-20. De tweede set was iedereen erop gebrand om een set van Dynamo te pakken. Aanvallend scoorden we goed en deze set wonnen we dan ook met 25-21. Toen moest er een beslissende derde set gespeeld worden. Deze set trokken we helemaal naar ons toe. Het lukte Dynamo niet om te scoren en ze hadden het erg moeilijk met onze aanvallen. Deze set wonnen we met 15-9.

Na een korte pauze was het tijd voor de volgende wedstrijd. Rivo Rijssen D1 was dit keer de tegenstander. Ook deze set begonnen we niet goed. Een aantal persoonlijke fouten zorgde ervoor dat we op een achterstand kwamen die niet meer werd rechtgetrokken. Deze set verloren we met 17-25. De tweede set begonnen we een stuk sterker. Er werden mooie punten gescoord aan onze kant. Op ongeveer de helft van deze set was er sprake van een blessure bij de tegenstander. Dit zorgde ervoor dat de wedstrijd lang stillag, maar na deze lange stilstand pakten we de draad goed weer op en maakten de set goed af. Deze set wonnen we met 25-11. Ook nu was er weer sprake van een beslissende derde set. Als we deze set zouden winnen zouden we sowieso al door zijn naar de volgende ronde, omdat SVS op dat moment 2-0 had gewonnen van Dynamo Tubbergen en eerder al 2-1 had gewonnen van Rivo. De derde set ging erg gelijk op, maar toch wisten we de set naar onze kant te trekken. Deze set wonnen we met 15-13 en dat betekende dat we sowieso al door waren naar het volgende bekertoernooi!!

De laatste wedstrijd was niet echt een beslissende wedstrijd, want zowel wij als SVS Schalkhaar D1 waren al door naar de volgende rond, maar 1e worden stond nu op het spel. De 1e set verliep goed. De pass liep goed en daardoor konden de aanvallers lekker scoren. We wonnen deze set met 25-22. Nu wilden we de wedstrijd afmaken zonder een beslissende derde set. Bij SVS was de pit er een beetje uit, terwijl wij nog even doorgingen. We hielden ons eigen spel goed vast en wonnen deze set met 25-19.

Kortom was het een geslaagde dag met een mooi resultaat!

Volgende week spelen we onze eerste competitiewedstrijd om 16.30 tegen Arvevo in Arnhem. Het zou leuk zijn als jullie ons dan weer komen aanmoedigen.
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs