Apollo 8 DS 1 - Prima Donna Kaas Huizen DS 1 3-1 (14-11-09)

Toegevoegd op 16 november 2009 om 00:00 door Lieke Ter Mors
Whatsapp Facebook Twitter


Afgelopen zaterdag stond onze derde thuiswedstrijd op het programma. We moesten het opnemen tegen Prima Donna Kaas Huizen dames 1 dat de zesde paalts op de ranglijst innam. Een onvoorspelbare ploeg die vorige week in Huizen Rivo Rijssen 2 punten had afgepakt. Het team van Rivo Rijssen hoefde dit weekend niet te spelen, dus kregen wij de kans om ze te passeren op de ranglijst. Mede dankzij een stukje in de regionale krant was de zaal overvol met publiek. Ook de heren van het eerste van Apollo kwamen ons aanmoedigen met meegebrachte trommel, omdat zij een vrij weekend hadden. Hierdoor kon ook Bart Oosting ons vanaf de kant versterken als assistent coach.
We wisten dat we de punten vandaag niet kado zouden krijgen dus moesten we geconcentreerd aan de wedstrijd beginnen. Door een hoge service druk van de tegenstander aan het begin van de set kregen we de pass niet helemaal onder controle. Toch wisten we de stand gedurende de set aardig gelijk te houden. Pas aan het eind van de set konden we met een paar spannende puntjes het verschil maken. We wonnen de set met 25-22. Deze eerste set bevestigde dat we alles op alles moesten zetten om deze wedstrijd te winnen.
Met goede persoonlijke informatie van onze assistent coach en een wissel van diagonaalspeelster startten we de tweede set. We beschikten over ontzettende strijdlust en hadden meteen een grote voorsprong te pakken. De sfeer in de zaal was ontzettend gaaf en het gejuich van het publiek gaf een grote kick. We hielden de voorsprong de rest van de set vol en we wonnen ook deze set met 25-9 nu met een groot verschil van 16 punten.
De derde set begonnen we echter zeer matig. We maakten veel persoonlijke fouten en we hadden weinig controle over de wedstrijd. We raakten snel op achterstand hadden het moeilijk met de servicedruk van de tegenstander. Prima Donna werd sterker en voelde dat ze punten konden pakken. De stand bleef in evenwicht, zodat het eind van set erg spannend was. Uiteindelijk was Prima Donna de gelukkige en haalde de derde set binnen met 24-26.
Dit setverlies bracht ons uit ons spel waardoor we erg slecht aan de vierde set begonnen. We werden totaal weggeveegd en stonden voor dat we het door hadden al achter met 2-11. Een verschil van 9 punten is erg moeilijk in te halen, maar niet onmogelijk. Met deze instelling krabbelden we iets overeind, maar hielden dezelfde achterstand. We stonden nu achter met 14-5. Vanaf dit moment zetten we een inhaalrace in mede dankzij een paar sterke service-series van Leonie en Annemiek. Met bloed, zweet en …zweet hebben we ons teruggevochten en na een spannende slotfase werd de vierde set gewonnen met 25-23.
Al met al een wedstrijd met hoogte- en laagtepunten. Een super spannende pot volleybal werd beloond met 4 punten. Omdat SVS thuis met 4-0 van VCC’92 heeft verloren zakten zij naar de derde plaats en staan wij nu na 7 wedstrijden op de 1e plaats!! Omdat Sovoco aan een sterke reeks bezig is, hebben wij er wel een concurrent voor de bovenste plaats bijgekregen. Omdat we niet met 4-0 hebben gewonnen, kunnen wij dit keer niet genieten van de zelfgebakken taart van Ger, maar misschien is dit ook wel goed voor een keertje.
Volgende week zaterdag moeten we het opnemen tegen Simokos die nu op de 10e plaats staat. Er staat een ons dan een lange rit naar Bovenkarspel (Noord-Holland) in het altijd gezellige busje te wachten. Ik denk dat we maar alvast 2 plekken moeten reserveren voor onze broeders Tom en Tom om er zeker van te zijn dat we überhaupt in Bovenkarspel aan zullen komen.

Geschreven door: Imke Wieffer
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs